Veckobrev v. 8

Hej!

Skid/promenaddagen i onsdags var mycket lyckad. Jag och Kalle hängde med till Hammarbybacken och fick se hur kul alla hade när de åkte skidor. Instruktörer tog hand om alla, solen sken och det var en mycket trevlig dag. Förhoppningsvis kan vi göra om det.

Många börjar närma sig slutet på sin berättelse om HUSET. 10 kapitel sammanlagt. Väldigt roliga och intressanta texter och jättefina teckningar till varje kapitel. Verkligen kul att se hur barnen skriver och utvecklar sina texter.

I Eng har vi pratat om USA och även jobbat med läsförståelse i en text om Harry Potter, samt övat på do/does och there is/there are.

I So har vi jobbat med frågeställningar om vikingarna och pratat om Birka och vad som hände med staden. Blev de anfallna eller var det en sjukdom som spreds? Vi kommer ha ett prov någon vecka efter lovet. återkommer med vad som ska läsas på.

Påminnelse om att LÄSLÄXAN alltid ska lämnas in på fredagar.

NO: I veckan har vi arbetat med vattnets och atomernas kretslopp. Vi har också börjat förbereda oss för det skriftliga provet som kommer vara onsdag vecka 10. Provet kommer vara liknande de tidigare vi haft under hösten. Eleverna ska kunna beskriva begreppen vi arbetat med (atom, molekyl, grundämne, kemisk förening och kemisk reaktion, ”ingenting försvinner, allting finns kvar”, vattnets faser och fasövergångar, lösning, blandning, ytspänning, densitet och kretslopp) samt kunna se samband mellan begreppen och beskriva sambandet/sambanden.  /Amanda

Trevlig helg och ha ett härligt sportlov!

Med vänlig hälsning Niclas och klass 4b

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *