Veckobrev v. 6

Hej!

Alla har fått hem en lapp om utvecklingssamtalen. De sker tisdag 20/2 och torsdag 22/2.

I veckan har vi fortsatt arbetet med vikingarna och tiden de levde på. Jobbat med olika frågor och läst text samt samtalat kring livet i en vikingaby och till vilka olika länder de tog sig. Nästa vecka satsar vi på att göra våra egna vikingaskepp i papper. Dessa tänkte vi sedan hänga upp i taket i klassrummet.

I Sv har vi fortsatt med Huset och miljö och personbeskrivningar. Vi har även jobbat med läsförståelse och gått igenom olika lässtrategier. Läsläxan är till varje fredag. Läsa sidorna i boken och besvara alla frågor.

I Eng arbetade vi med ett kapitel om en tjej och hennes häst. En del svåra ord. Vi har även sorterat in ord i olika kategorier.

I No har vi i veckan har vi arbetat med densitet och vi har undersökt vad som kan flyta eller sjunka i vatten. Nästa vecka kommer vi att lära oss om kretslopp (både vattnets och atomernas).

Nästa fredag är det skridskodag på Zinken. Alla ska ha med matsäck och alla som har skridsko tar med sig dessa samt hjälm. Om man inte åker kommer man att gå en promenad i området kring Zinken. Vi börjar i vanlig tid och går sedan dit vid 9.30-tiden. Vi siktar på att sluta i vanlig tid på em.

Med vänlig hälsning Niclas och klass 4b

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *