Veckobrev v. 5

Hej!

Den här veckan har vi påbörjat ett nytt arbetsområde i So, nämligen historia. Vi har haft en kort introduktion om vikingatiden och eleverna har fått jobba med uppgifter kring detta. Vi pratade inledningsvis om hur vi kan veta allt det vi vet idag om historiska händelser, vi pratade om runor och hällristningar och om hur livet kunde se ut i en vikingaby.

I Sv har vi fortsatt med projekt HUSET och det kommer vi fortsätta med i några veckor framåt. Många har redan hunnit skriva de första fem avsnitten i sin berättelse, samt ritat bilderna till respektive kapitel.

Ny läsläxa till nästa fredag i boken ”Percy och de magiska gymnastikskorna”. Viktigt att alltid först läsa hela texten och sedan sätta sig med frågorna.

I Eng gick vi igenom läxan ”Camp diary”. Översatte texten och läste högt. Vi pratade även om verb i dåtid, exempelvis played, stayed, stopped etc och gjorde klart några övningar. Ny läxa till nästa torsdag – text och glosor.

Onsdag v. 8 är det vinteridrottsdag i Hammarbybacken. Alla som vill åka skidor har fått fylla i skostorlek mm för lån av utrustning på plats. De som inte vill åka i backen kommer att gå på en långpromenad istället. Vi är borta större delen av dagen.

Med vänlig hälsning Niclas och klass 4b

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *