Veckobrev v. 3

Hej!

I Sv har vi nu påbörjat arbetet med ett stort skrivprojekt kallat ”Huset”. Det går ut på att vi ska skriva 10 kapitel där fokus ligger på miljöbeskrivningar och personbeskrivningar. Vi utgår från en mall som talar om vilka specifika saker som måste finnas med i varje kapitel och sedan lägger man till det man vill för att brodera ut texten så mycket som möjligt. Mallen gör att det blir lättare för alla att få ihop en text. Till varje kapitel görs det även en bild. Allt samlar vi i ett stort skrivhäfte. Vi kommer även nu dra igång med läsläxor och köra på med dem terminen ut.

I Eng har vi arbetat med en text som handlade om stranden. Vi har haft högläsning, övat på att översätta, samt svarat på frågor om texten. I Work book har vi övat på ord i plural och om ändelsen blir -s eller -es. Ny läxa till nästa torsdag, text och ord, som alltid.

I So ska vi nu i stort sett avsluta allt vi gjort kring Sverige. Strax före jul såg vi klart serien ”Geografens testamente”, som handlar om två personer som reser runt i Sverige på ett litet deckaräventyr. Vi har senaste veckan övat på kartor, pratat om väderstreck, olika typer av kartor och sökt i kartboken. Läxa till onsdag 24/1 är s. 34-43 i Geografiboken. Man ska även kunna söka efter platser i kartboken med hjälp av register och koordinater.

Under veckorna 3-13 kommer vi att arbeta med Kemi i No. Vi kommer börja i det lilla med atomer, grundämnen, molekyler, kemiska föreningar och kemiska reaktioner och helt enkelt lära oss om grunderna i olika materia och hur allt runtomkring oss är uppbyggt. Vi kommer sedan att inrikta oss på ämnet vatten att arbeta med. Inom arbetet kommer vi att ha fokus på kretslopp, faser och fasövergångar, vattenrening, att skilja ämnen åt, vatten som lösningsmedel, lösningar och blandningar i vatten och mycket mer.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *