Veckobrev v. 16

Hej!

Äntligen är det fantastiska vädret här!

Den här veckan har vi haft ett prov om vikingatiden. Jag har nog sällan sett några skriva så intensivt som klassen gjorde. Verkligen kul att se när allihop kastade sig över frågorna. Vi siktar på att gå igenom resultatet i slutet av nästa vecka.

Vi har sedan fortsatt att prata och diskutera kring demokrati/diktatur och tittat på skillnader. Vi tog även upp representativ demokrati i form av elevråd på skolor och hur det fungerar. Vi tittade även på hur möten i exempelvis en bostadsförening kan se ut med ordförande, sekreterare, dagordning, protokoll, röstning, justerare mm.

I Sv har de flesta skrivit klart sina berättelser där alla fick samma inledning av mig och två punkter till som gällde för deras skrivande. Efter rättning kommer vi skriva ut dem på dator i kommande vecka. Vi har även pratat lite om argumenterande texter och kommer öva på att skriva en sådan nästa vecka. Idag fredag gick vi igenom en läsförståelseuppgift tillsammans, vilket gick väldigt bra.

I Eng jobbade vi med lite basövningar och hoppade över läxan då de skulle ha vikingaprovet.

I Ma har de bl a varit ute på skolgården och arbetat med uppgifter i grupp. De har även repeterat uppställning i subtraktion och addition. Ma-prov blir det den 25 april nästa vecka.

I No har de arbetat vidare med miljö och sopsortering. De utgår ifrån häftet som alla har fått. Alla har fått en läxa som ska göras hemma under en vecka.

Trevlig helg önskar Niclas och klass 4b

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *