Veckobrev v. 15

Hej!

Den här veckan har vi börjat arbeta med området demokrati/diktatur i Samhällskunskap. Vi har pratat om demokratins ursprung och läst om skillnader mellan demokrati och diktatur. Vi har även pratat om direktdemokrati, som t ex en handuppräckning på klassrådet. I diskussioner har landet Nordkorea kommit upp och idag såg vi en kortare intervju med en kvinna som lyckats fly och hon berättade om sina upplevelser.

Torsdag nästa vecka har vi ett vikingaprov. Alla har fått i uppgift att läsa på alla de frågor/svar vi jobbat med.

I Engelska har vi gjort egna vykort, läst text, översatt och övat på ord. Ny läxa till nästa vecka ges på måndag som vanligt.

I Svenska har vi påbörjat egna berättelser. Alla fick samma inledning och skulle sedan skriva ihop en egen berättelse. De skulle ha med minst en person till, något spännande skulle hända och det ska vara ett lyckligt slut. En del blev klara, andra är inne på 3:e bladet och fortsätter skriva. Sedan blir det rättning och tips på saker som kan läggas till eller kanske tas bort för att göra berättelsen så bra som möjligt. De färdiga texterna skriver vi sedan ut i Word på dator.

NO: I veckan har vi börjat arbeta med sortering. Vi har pratat om begreppen återvinna, kompostera, brännbart och farligt avfall. Vi utgår helt ifrån häftet som alla eleverna har fått. Eleverna har också fått en no-läxa som ska lämnas in senast onsdag den 9 maj.  

I Matematik har Kalle gått igenom Kängurutävlingen, som görs varje år. Blandade matteuppgifter och det gick överlag bra.

Det finns en hel del överblivna kläder i kapprummet. Jag har visat upp flera stycken, men ytterst få är det någon som känns vid. Jag samlar allt i en stor påse. De flesta kläderna saknar namn. Jag ska försöka se till att eventuella täckbyxor, vantar mm tas hem då de inte riktigt behövs nu i det soliga vädret.

Trevlig helg önskar Niclas och klass 4b.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *