Veckobrev v. 12-13

Hej!

Då var det dags för påsklov.

Vi har nu arbetat klart med vikingatiden. Dock återstår en del skepp att färdigställa. Dessa kommer vi sedan hänga upp i taket. Vi har sett klart den tredje delen i en dokumentär om vikingarna och i den gick man igenom hur kristendomen kom till vårt land. Vi kommer ha ett prov andra veckan efter lovet. Alla ska läsa på frågorna/svaren vi jobbat med i So-häftet. Direkt efter lovet kommer de även få hem en del text att läsa.

I Sv har vi bl a gjort en läsförståelseuppgift från ett gammalt nationellt prov för åk 6. Jag tyckte att det kunde vara lite kul att se vad de klarade av. En kortare text om ett scoutläger (jamboree) och sedan fyra frågor på texten. Det gick fantastiskt bra och de flesta lyckades lösa alla fyra uppgifterna. Vi fortsätter med HUSET. Så här långt är ca 5 st klara med all text och alla bilder.

I Eng gjorde alla en översättning i läxa förra veckan och sedan har vi pratat om godis och olika maträtter samt läst en text om en kalasinbjudan.

Idag, torsdag, var det dags för den årliga ”äggapickningstävlingen”. De som ville fick ta med ett hårdkokt ägg och sedan tävlade man i klasserna genom att eleverna två och två slog äggen mot varandra med den spetsiga delen. Det blev sedan semifinal och final ute på skolgården. Giselle i 4b stod till sist som vinnare. Stort grattis! Vi har nu ett vandringspris stående i klassrummet.

Glad påsk och ha ett härligt påsklov!

Med vänlig hälsning Niclas och klass 4b

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *