Veckobrev v. 11

Hej!

I Sv har vi den här veckan försökt jobba klart så mycket som möjligt med HUSET. Vi har även jobbat med kritiskt textarbete. Vi läste en text om apor som transporterats över halva Jorden. Sedan fick de svara på frågor om hur de upplevde texten, vilka ord som påverkade deras känslor mm. Intressant.

I So har vi bl a sett en film om Birka och hur livet var där och vad som sedan hände med staden. Vi har gått igenom de sista sidorna i Historiaboken om de första kungarna och hur vikingarna blev kristna och även hur de var i kontakt med köpmän från andra delar av världen. Vi har även klippt och klistrat vikingaskepp, vilket var väldigt pilligt.

I Eng har vi pratat om ”breakfast”, läst högt i dialoger och även arbetat med enklare läsförståelse samt grammatik.

I No i veckan har eleverna fått experimentera med en icke-newtonsk vätska. Eleverna har även fått sin bedömning utifrån den första delen av ämnet Kemi. Eleverna har fått med sina böcker hem så att ni kan titta i dem tillsammans. I veckan har vi även börjat prata om Miljö som blir den andra delen av ämnet Kemi. Eleverna ska få lära sig om olika energikällor, människans påverkan på miljön, vårt avfall, återvinning och mycket mer. 

 Matematik: Nästa vecka ska vi tävla i något som heter Kängurumatte. Det är en matematiktävling som anordnas i över 40 länder med flera miljoner deltagare. Det är en tävling i problemlösning. Eleverna är väl bekanta med Kängurumatte, eftersom det är gamla prov vi har använt för att öva problemlösning förut. Utöver detta kommer vi att fokusera på omkrets och area.

Vi har pratat lite om att ha en enklare klassfest en eftermiddag. Vi siktar lite löst på torsdagen innan påsklovet. Vi tänkte då vara i klassrummet.

Trevlig helg önskar Niclas och klass 4b.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *