Veckobrev v. 10

Hej!

Den här veckan rullade på i ett rasande tempo. Det är några stycken som har kvar sitt utvecklingssamtal. Jag kommer maila er under nästa vecka med förslag på tider.

I So har vi pratat om hur man offrade djur och människor på vikingatiden. Vi såg en kort film om ett vikingaskepp som byggts i nutid. Vi lyssnade även på isländska då det påminner om den fornnordiska som talades på vikingatiden. Idag fredag har vi börjat sätta ihop våra skepp i papper. Lite pilligt, men det gick bra. Nästa vecka ska vi göra klart dem med segel och mast för att sedan hänga upp dem i taket.

I Sv har vi jobbat med en text om Tove Jansson samt fortsatt med HUSET. Några stycken är klara med alla kapitel. Vi siktar på att alla blir klara nästa vecka. kanske får vissa ta hem och göra klart. Sista läsläxan med Percys magiska gymnastikskor är till måndag. Därefter blir det en ny bok.

I Eng har vi pratat om maträtter, haft glosförhör och arbetat med uppgifter kring do/does.

I veckan har eleverna haft no prov. Dem var verkligen duktiga! Nästa vecka hoppas jag att eleverna ska få tillbaka sina prov och dem kommer då också få med sig sina böcker med bedömningsmatriserna hem så att ni tillsammans kan se hur det går/gått för eleverna hitintills. Nästa vecka ska vi börja arbeta med Miljö. Eleverna ska få lära sig om olika energikällor, människans påverkan på miljön, vårt avfall, återvinning och mycket mer. (Amanda)

Trevlig helg önskar Niclas och klass 4b

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *